familj

familj

söndag 15 februari 2015

Rai Grottpojken och annan 80-talsAnime ( klart det ska introduceras för barnen! )

Någon som kommer ihåg den här?

Helgnöjet i vår familj under 80-talet bestod ofta av att hyra en Moviebox och två videofilmer (detta var innan en VHS införskaffades...vilket det gjorde när pappa insåg att man kunde spela in sport från teven).

 För 100 kronor fick man på Videospecialisten hyra en Moviebox (bärbar, uthyrningsbar VHS, för er som inte var med ;-) ), och två filmer, en till föräldrarna och en till mig och lillbrorsan.
 Mamma och pappa valde oftast en James Bond-rulle eller Tillbaka till Eden. Jag och brorsan valde nästan alltid en av följande:

*Rai Grottpojken       




Starzinger                               



* Galaxy Express 999               



* Grand Prix   


Plus mina favoriter (som brorsan inte var lika förtjust i)

Candy Candy  och   Sandybell






Av alla ovanstående var utan tvekan Rai Grottpojken populärast. Vi väntade i månader på att nya filmer skulle komma till videobutiken. (igen, för er som inte var med, på 80-talet fick man vänta på saker istället för att hitta en läckt dålig kopia på Youtube ;-) )

Varje VHS-rulle slutade med en fet cliffhanger...och sedan fick man vänta några månader för att se om den enögde jätteödlan Kirano hade överlevt, eller om de äntligen hade lyckats ha ihjäl honom.

Jag kan fortfarande drömma mardrömmar om Kirano. Jag skämtar inte.

Så självklart tyckte jag att kidsen skulle se dem :-D

Och de såg dem, blev skiträdda, men älskade dem. 
Men jisses vilken tolerans man måste haft på barnfilmer på 80-talet...tror aldrig att de hade ansetts lämpliga idag. Men om ni är sugna på en nostalgitripp så finns de på Dvd på Discshop (är dock inte säker på att alla delar finns).

Serien är väl värd att se, oavsett om det är som nostalgi eller för första gången!

Har ni några minnen av 80-talsAnime? Eller vet var man kan få tag på det? 
Dela gärna med er, snälla! :-)



Inga kommentarer: